14/3/16

Laura Ballester assegura que estava convençuda de la reapertura del cas de l’accident de Metro

La periodista de Levante-EMV Laura Ballester afirmà el passat 29 de febrer que confiava que la investigació de l’accident de Metrovalència “tornaria a obrir-se”, en la conferència inaugural del cicle La cuina del reportatge, organitzat per la Universitat de València.
Ballester, considerada la major experta en aquest cas, va explicar quines foren les claus per avançar i per “mantindre encesa la flama” en la seua recerca al voltant d’un tema que va oblidar-se progressivament.

“Va ocórrer en el pitjor moment. Els morts eren molestos”, va admitir, en referència a la proximitat de la visita del Papa en juliol de 2006. Les dades incoherents sobre la inevitabilitat del sinistre proporcionades per Ferrocarrils de la Generalitat despertàren la desconfiança de la periodista, que va començar un treball de recerca sense precedents a la Comunitat Valenciana.

La publicació de la noticia de la balisa que hauría evitat l’accident (4 díes després del succés) “canvià el rumb d’aquesta història”, al situar-la com a principal indagadora del cas. També admití reafirmar-se a la seua tasca al conéixer les víctimes, amb les quals té un compromís “de per vida”.

Laura Ballester, que va ser presentada pel periodista de Levante-EMV Francesc Arabí com “un clar exemple d’ètica periodística”, recull en el llibre Lluitant contra l’oblit dades, detalls i experiències relacionades amb la seua investigació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario